School: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (roll number 4501)

Townparks, Co. Galway
P.S. Ó Neachtain

1. (continued from previous page)
    Níor tugadh aon ainm nuá ar an aít acht do bára seachtimhar daoine ó Gaillimh cúpla bliain ó shoin ar an céad lá dhé Meitheamh.
    Oidhche amháin do dhógadh go talamh an Pictiúrlinn Bheactória atá suidhte in-aice na duiganna ins an gcathair seo.Tá na muintir pbgeanach i gceannas air anois agus díoleann siad ghluastéain ann.
  2. Níou tugadh aon ainm nuá ar an aít acht do bára seschtimar daoine ó Gaillim cúpla bliain ó shion ar an céad lá Meitheamh.
    Oidche amáin do dhógadh go talamh a Pictuirlinn Bheactória atá suidhte in-aice na duiganna ins an gcathair seo.Tá nn muintir pbgeanach igceannas air anois agus díoleann siad ghluastéain ann
    Do bí fear 'na chomhnaidhe ins an gcathair seo uair amháin agus bí an "leperos" air. Fuair sé bhaís agus bhí bhrón ar a mhuintir. bhí ospidéal ann i mbothar na Trágha le h-aghaidh na lepereí. Pádraig O Dubhgaill.fuair mé an sceál ó Pádraig O Fathaigh, Ná Duganna, Gaillimh
    Pádhraic Ó Dochartaigh
    Máirtín de Brún