School: Beárna Dhearg (B) (roll number 14633)

Barnaderg, Co. Galway
Flaithrí Ó Súilleabháin

1. Níl aon leigheas ag aon ceann acu. Taobhuigheann sé adeirtea ar an nibanaleac a bhíos ag an mbreath. Na Mna-Feasa a bhíos ann sul a raibh sé reach tenach banatra múinte a glaodadh isteac ar an ócáid sín. Bhíosh fiós fé leith ar no muaibh seo ar béal-oideas agusgach rud a bhaineas le'n a geírd. Is í sin a dhtugtaí na leigheasanna do na leanbhaí. Agus ní feidir le na leanbhaí rud a bhir a leiguighadh han í. Cur i geas go maibh fárthainne iGeist.Cuirtear péist ilaimh an leinbh sul a raibh sé baisteghthe le leighresauna eile ghnídís rud eicu? eil acht bhí eolas acu can a bhí-le deanamh i ngach aile cás.
    Is mór an trucgh nac bfuil trí doctuírí nádeura againn aunseo.
    Fínghín Ó Súilleabháin