School: Beárna Dhearg (B) (roll number 14633)

Barnaderg, Co. Galway
Flaithrí Ó Súilleabháin

1. Casadh Rafterí agus Cuilineán ar a cheile i teac tabhairne, agus nuair a bhí braoinín beag in a gcoraigh acu. Thosuigeadar ag argoint mar ba gnáthach. D'éirigheadar croista le cheile - rud a thárla go minic agus dubhairt Cuilineán le Rafterí

Táir ag teastáil na tíre
    Ag sgolta na ndaoine
    Agus ag cruinnuighadh do chuid cios'
    ó na báiltibh
    Agus Muna bhfaightea dídeán
    Is do bholg líonta
    Béidh do síosúr réidh
    Agus é ag gearradh

Nil fhios agam an bhfuil a giota sin i gcló no nach bhfuil. Muna bhfuil silim gar an maith an píosa fileadhactha seo. Chuala mé í ó Tomás O Nualláin, fear atá in a gcomnuidhe in Umán sa paroíste seo. Togha-Gaedhilgeoir is eadh Tomás acht ní labrann sé an teanga act go h-annamh - is mór an truagh"
      1. poetry
    Múinteoir