School: Scoil Bhríge Naofa i gCor an Dola (An Cheathrú Bheag)

Carrowbeg North, Co. Galway
Máire Ní Loideáin

taobh sin den sgeich ná an taobh eile".
    Chuaidh fear-an-tighe amach ar maidin agus thosuigh sé ag romhar faoi'n taobh eile den sgeich. Fuair sé pota eile ann. Bhí a sháith aige annsin an fhaid is mhair sé.
  2. Do bhí fear fadó ann agus bhí triúir mac aige. Dubhairt an triúir mac go rachaidh siad amach ag saothrughadh. Chuaidh siad agus bhí siad ag imtheacht go dtáinig siad go trí bóithre. Chuaidh an chéad mac síos, chuaidh an dara mac siar, agus chuaidh an tríomhadh mac soir. Nuair a bhí siad ag imtheacht dubhairt siad go dtiocfadh siad ar ais arís nuair a bhéadh bliadhain ls lá caithte acú agus go gcasfaidhe le chéile iad ag na trí bóithre.
    AT0653: The Four Skillful Brothers
    AT0654: The Three Brothers