School: Scoil Bhríge Naofa i gCor an Dola (An Cheathrú Bheag)

Carrowbeg North, Co. Galway
Máire Ní Loideáin

1. Bhí fear de mhuinntir h Eidhin in a chómhnuidhe i gCarachai Baile Clár . Ní raibh fear reatha ar bith i ndhan é a bhúaladh .Bhí sé tugtha síos go dtagadh lucht na ngadhar faoi na dhéint.
    Thugaidís leobhtha amach é go rithiadh sé roimh na gadhair. Chuimlidís rud éicint ar a chosaibh go bhfágadh sé an baladh ar an talamh in a dhiaidh i riocht is go leannfadh na gadhair é . D'fhághadh síad dréimre agus leagaidís suas é le crann árd thomhaisidís leath mhíle bealaigh dó roimh na gadhar sul má thosuigheadh sé ag rith. Sgaoileadh síad na gadhair an a dhiaidh annsin. Ritheadh sé rómpa . Núair a shroicfheadh sé an crann ritheadh sé suas an dréimre ó na gadhair.
    Nóra Ní Gaothainn
    An Más, Co. Galway