School: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. Go mbheannuigh Dia dhuit a phaidir gheall.
    Go mbheannuigh Dia is Muire dhuit. Céard íad sin rómhat. Tá na h-eanguill. Céard íad sin in do dhiaidh. Tá na h-easpuill. Céard é sin in do lamh deas agat, coinneall geallach a thug dhom lé dul go gáirdín páiris.
    An phaidir geall luighimse lé Dia is go luighidh Dia liom. Sgath Dia ós mo chionnn cros an n-aingeall fá mo chom. Cá luighid tú anoct eadar muire is a mhac eadar, Bhrighid is a bhrat eadar, Colm Cille is a sgiath eadar Dia is a lámh dheas. Cá n-eireochaidh tú i mbharac Eireochaidh lé Padhraih. Cé h-iad seo ar n-aighid dá chéadh aingil. Cé h-íad seo inár ndhiadh an oired seo eile mo muinntir Dia. Drúid na dúinn fá ifreann si foscal geata flaithis Dé leigh an t-shoillse mór amac, Is an t-anam truaigh isteach do Dia déan trócaire
    Séamas de Búrca
    An tEanach Thoir, Co. Galway