School: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. Ó a Dhia, tá dhóilgeas croidhe orm gur chuir mé fearg ort. Tá gráin agam ar mo pheachaidh go léir. Thug mé mhasla dhuit, A rígh na Glóire. Chuir mé fearg ar an gcarraidh is fearr a bhí agam. An chara a thuill mo gradh go h-iomlán. Thréigh mé thú a Thíghearna a thug beatha dom, agus a chongbhuidh beó mé ó lá go lá. Déan trócaire dhom a Thíghearna agus maith dom. Tá aithmhéala mór orm bhfhearr liom bás a fhághail na peacadh marbhtha a dheanamh. Tá dólas croidhe faoí peacaidh mo shaoghal. Líon mo chroidhe a Dia lé spiorad na h-aithrighe. Tá rún daingean agam lé conghnamh do Naomh grásta. Gan fearg a chur ort arís go brath.
    A Mhaighdean a gheineadh gan pheacadh cúidhigh líom. A Dhia, do cruthnuigh mé, A Iosa ,do ceannuigh mé, A Spiorad Naomh do bheannuigh mé,
    Seán Ó Loinsigh
    Drumgriffin, Co. Galway