School: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. Lucht Siúil

Tagann go leór lucht siubhal thart timcheall na h-áite seo

Tagann go leór lucht siubhal thart timcheall na h-áite seo. Seo íad na h-ainmneachaí atá ortha:- Ó Mainín, Cluin Mí Chuin Bháird. Tagann go leór daoine eile thart freisin ach níl dhios agam cé'n t-ainm ata ortha. Bíonn go leór rudaí dá ndíol aca sé sin cup[áin fó chapáin cannaí agus síleáinn.
    Bíonn síad seo ag íarraidh déirce freisin se sin gráinne plúir grainne caisgín, píosa bagúin agus cúpla fataí.
    Seo an paidir a bhíos a rádh aca:- I n- onóir dé agus Muire an dtiubharfadg tú déirce dham. Bíonn caranna ag cuid agus cuid eile aca ag riubhal. Frámaí pictiúirí agus rudaí eile a bhíos ag cuid aca. Bíonn na daoine a bhíos na cárranna aca ag íarraidh góbhal féir do'n capall.
    Bíonn cuid eile aca saidhbhear go leór acht bíonn an cuid eile préachta sáthruighthe leis an bf uacht agus leis an ocras. Bíonn cuid eile af dul thart freisin ag deisiú cannaí agus buidéad. Bíonn síád an daor lé na rudaí seo a dheisiú. Deanann síad seo a gcuid tighthibh ar thaobh bhóthair agus fanfaidh
      1. people by social grouping
    Séamus de Búrca