School: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    Dreamanna a bhidís ag dul thart. Bhíodh deichnúair i ngach dream agus rachadh beirt no triúr isteach i mbaile amháin. Tagadh síad le chéile núair a beadh ceannstar sin déanta aca agus rachadh síad go ait eile.
  2. Bíonn go leór daoine ag siubhal na bóithre i gcomhnaídhe. Is minic a thug síad cúirt ar mo theachsa. Mac-an-Bháird, muinntear freithínígh, agus míanachán. Ní raibh aon áit cómhnuidhthe speicíalta aca seo, ach, ag dul tart na bóithre.
    Bhíodh síad ag díol cannaí agus cupáin, cíar agus lása. Dhéanfadh síad na cannaí íad féin as an stáín. Ní bheadh síad ach timcheall is leath-úair ag déanamh canna.
      1. people by social grouping
    Máirtín Ó Scolaighe