School: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. Sí an innid an t-am is fearr lé daoine a pósadh go dtí " Céadaoin Na Luaidhthe." Posann daoine Dia Lúain, agus Dia Satairn. San Séipéal a pósann na daoine anois.
    Fadó ní raibh síadh pósta san Seipeal chor ar bith, acht ins na tíghthe. Bhí ar an sagharth dul go dtí an teach, leis na daoine a pósadh. Fadhó bheadh féasta acha ar feadh seachtmhain.
    Núair a bheadh an pósadh chaithte . Do tosuigh gach duine ag riteadh rásaí leis na caiple. Gach a bheadh san féasta. Bhí ar capall a fhágail agus rása a dhéanamh. An duine a bheadh indhon an rása is fearr a dheanamh , bhí air punth agus cuigh scilling a fhágail. Ní facha mise íad ag ritheadh rásaí.
      1. poetry
    Pádhraig Ó Cheallaigh