School: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    dhinnéir bhain sé an cuid eile. Léim sé seacht troigh úair amháin. Shuibhal sé go Gaillimh i leath úair, agus thainig sé abhaile i fice cuig nóiméad. Rinne sé clú agus cáil do féin i ngach bealach go mór mhór ag spealadóireacht.
    Bhí fear eile i mBaile an Chláir agus bhí sé chómh maith leis acht amáin go raibh an fear seo níos fearr leis an speal. Sé an t-ainm a bhí ar an fear abhí ina chómhnúidhe i mBaile An Cláir na
    Seán Ó Neill, Baile Cláir, Co Na Gaillimhe.
    Chúala seán faoí Pádraich Santhach agus dúbhairt sé go rachfhadh sé go dtí an áit ina raibh Pádhraich ionnus go bhfeicfeadh sé cé aca a bfearr. Chúaidh an bheirt aca amach ag baint féir agus ar deire an lae bhí níos mo bainte
    Padhraic Ó Caomhacháin
    Máirtín Ó Caomhacháin