School: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. Núair a bhíonn na fainleóga go h-árd ins an spéir comhartha aimsir breagh iseadh é agus núair bhíonn síad go h-íseal comhartha báistighe iseadh é. Núair a bhíonn an cat ag ithe féir agus núair a bhíonn a dhruim leis an teinidh aige bíonn baisteach lé teacht. Am ar bith a bhíonn solas dearg san teinidh bí ag súil lé báisteach. Uair ar bith a bhíonn an mada ag ithe féir comhartha báistighe iseadh é sin freisin. Má bhíonn imeall thart ar an ghealaighe comhartha báistighe iseadh é. Sé an ghaoth innsigheann dhúinn go mbeidh báisteach
    Pádraic Ó Caomhacháin
    Drumgriffin, Co. Galway