School: Caisleán hAicéid

Castlehacket, Co. Galway
S. Ó Floinn

1. Bhí gabha ann fadó gurbh ainm dó Seáinín. Tháinic ár Slánuightheóir isteach chuig an gceárdchain chuige lá agus asal aige. Dubhairt Sé le Seáinín crúidhte a chur fé'n asal dó. Do chuir an gabha na crúidhte fé'n asal, agus nuair a bhí sin déanta aige dubhairt ár Slánuightheóir leis na trí rudaí a bfhearr leis a iarraidh Air agus go bhfuigheadh sé Uaidh iad, "agus ", ar Seisean, Ná déan dearmad ar do anam,"
    "An chéad rud," arsa Seáinín, "An chéad duine a shuidhfidh ar an gcathaoir é do cheangal innti", " Cad mar gheall ar do anam." ars ár Slánuightheóir. "Bíodh an t-anam ar an mhéir fhada" arsa Seáinín. "An dara rud", arsa an gabha, "Mo phócaí a bheith lán d'óir agus d'airgead i gcómhnuidhe." "Cad mar gheall ar do anam, " arsa ár Slánuightheoir. " Bíodh an t-anam ar an mhéir fhada, " arsa Seáinín
    AT0330A: The Smith and the Devil (Death)
    Mary Burke