School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    gcairt. Thug sé súas go dtí an Céibh é agus líon sé cairt fiamaine. Tharraing sé anúas é agus mheádh siad é agus bhí cúig céad meadhchaint ficheadh ann. Thug sé dinnéar maith annsin dó agus bhuail sé amach go Currach Mór go dtáinig sé chómh fada le tígh Donnchadh Uí Eidhin. Thug sé dhá phionta annsin dó agus bríce aráin. Bhuail sé amach arís agus níor stop sé agus níor chómhnuigh sé go dtáinig sé abhaile leis an gcairt. Ní raibh an máighistir sásta leis sin agus chuir sé go h-aonach an Úaráin Móir é le cairt muc(aí) agus tharraing sé an cairt ann. Díol an máighistir na mucaí annsin agus thug a sháith le n-ithe agus le n-ól annsin dó. Bhí sé sa mbaile arís leis an
    Seán Ó Chuinneagáin
    Kilgill, Co. Galway