School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    ann ina áit. Bhí an-ríméad ar an mac núair a leigeadh ar an aonach é. Núair a bhí siad ann, bhí an mac ag breathnú thart ar na beithidhigh agus ar gach rud a bhí ann, agus iongnadh mór air núair nach bhfaca sé aon rud roimhe sin. Go moch ar maidin chonnaic sé bean ag siubhal thart, agus dúbhairt sé le n-a athair, “Cen sórt ainmhidhe é sin”. “Sin Diabhal” ars an t-athair. Níorbh fhada go bhfaca sé na diabhail in gach áit agus chuir siad iongnadh an domhain air. Sa deire dúbhairt sé le n-a athair, “O, nach deas na h-ainmhidhthe iad na diabhail.” Bhí fearg ar an athair annsin agus thug sé go teach ósta é sa gcaoí nach bhfeicfeadh sé na diabhail arís. Ach bhí cailín óg taobh istigh de’n chúnntar agus níor thóig sé a chuid súl aistí ar
    AT1678: The Boy who had Never Seen a Woman
    Seán Ó Chuinneagáin