School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    nuair a chuaidh sé isteach sa teach bhí a bean istigh roimhe agus í ag caoneadh go deorach in dhiaidh a fhir. Nuair a chonnaich sí go raibh a fhear beo, ba bheag nár thuit sí as a seasamh. D'innis sé a sgeala dhi agus annsin d'innis an bhean a sgeala fhéin don bfear agus dubhairt sí go raibh barille pórtár aice le haghaidh a tsocraide. Do mhair siad go h-áthasac ina dhiaidh sin.
  2. Bhí bothán ag mo sean athair roimhe seo le haghaidh na gaédhanna. Tháinic an sionnach oidhche amáin agus rinne sé poll mór ar mhullach an tíghe. Chuaidh sé síos sa bpoll agus thug sé cuid de na gaédhanna leis. An oidhche lá ar an mhárac d'fan muinntir an tíghe ag faire ar a 'sionnach. Tháinich sé agus ba ghearr
    AT0033: The Fox Plays Dead and is Thrown out of the Pit and Escapes
    Bean Uí Fhathaigh