School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    gcaórigh agus dubhairt sé "bhfuil sí reamhar". Tháinig faitchíos ar an bfear a bhí ag iompairt an bhean gur sídheóga a bhí sa teampall agus thuit an mála uaidh agus rith sé chomh tapaidh is a bhí sé in ann. Ní túisge a bhí an fear imthighthe ná léim an chailleach amach as an mála. Thosuigh sí ag rith agus bhí sí sa mbaile roimh an bhfear.
  2. Bhí sionnach ann uair amhain agus bhí sé an uaibhreach. Ní raibh meas ar bith aige ar aon ainmhidhthe eile. Casadh é fhéin agus gráineóg lá agus thosuigh sé ag magadh an gráineóg go raibh sé fhéin níos fearrde ná é ag rith rása. Cheap siad lá lé rása a rith agus is ó cheann guirt fataí go dtí an cheann eile a raibh an rása le bheith
    Bean Uí Sgiréud
    Oibrí tí