School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

Bhí fíodóir ann úair amháin agus bhíodh sé ag ól gach uile lá.

Bhí fidóir ann uair amháin agus bhíodh se ag ól gach uile lá. Nuair a fuair sé bás chuaidh sé síos go h'ifrinn. Nuair a thainig sé go dtí an doras Bhuail sé air. "Cé h-é atá ann" arsan diabhal. Bhí stad beag ina chuid cainnte agus seo í an freagra a thug sé d'on diabhal. "Fiche, fiche, fiche, fídóir! "Amach libh" arsa diabhal "tá an iomarcha agaibh ann.
    Cáit Ní Oisín
    76
    Oibrí tí
    Anbally, Co. Galway

Bhí bean ann úair amháin agus bhí sí ag tabhairt an-aire dá sláinte.

Bhí bean ann uair amháin agus bhí sí ag tabhairt an-aire dá sláinte. Bhí sí ag rith go dtí an dochtúir gach lá. Chuaidh sí go dtí an dochtúir an lá seo agus dubhairt sí " O a dhochtúir bhi brionglóid agam aréir agus cheap mé go bfaca mé mo shean mháthair" "Céard d'ith tú ag do suipéir" ars an