School: Anach Cuain

Eanach Dhúin, Co. Galway
R. S. Ó Conaill

1. (continued from previous page)
    Agus bhíodh sé ann láidir agus bhí balladh uathbhásach ar agus nuair a d'iarr an buachaill uirri cé'n fáth nach n'óladh sí té(tae) seárd dubhairt sí "ara sure I can't bear to get the smell o' it"
  2. Bhí bean eile agus a fear san áit seo agus fuair siad té agus chuir an bean síos an té. Nuair a bhí an té tarraingte caith sí amach an t-uisce agus choinnigh sí na billeoga agus chuir ar phláta iad le h-aghaidh fear a'tighe. Bhí fhios aige an caoi le é a dhéanamh agus seard dubhairt sé tar éis acrainn fada a bheith acu ná Bhallaí fuara a gníos bean tighe suarach mar bhí an teach sa droch-caoi freisin.
    1. products
    Pádhraig Ó Coincheanainn