School: Cathair Loisgreáin (B)

Caherlustraun, Co. Galway
Pádhraic de Chlár

an capall é idir airgead agus uile.
    Bhí go maith san tráthnóna. Tháinig fear ag ceannacht an chapaill. Bhí an fear go mba leis an capall gá bhualadh agus sa deire thosaigh an capall ag cur amach an airgid ina bhéal.
    "Ó ceannochaidh í sin go deimhin" arsa ceannuightheoir. D'íoc sé go leór airgid ar an gcapall agus nuair a chuaidh sé abhaile thosaigh sé ag bualadh an chapaill ach ní bhfuair sé aon airgead. Mharbhuigh sé an capall sa deire.

A parish priest was once visiting another parish priest.

A parish priest was once visiting another parish priest living in next parish. The latter was a very old man and depended very much on the services of an all round man, vet - jockey - driver - farm hand, messenger all combined.
    The arrival of the priest was a signal to stir up and renew the fire. Pateen an tSagairt as he was locally know came in with a box of turf. The visiting priest noticing a ? crop on Pateens chin asked him why did he shave that day. Said Pateen "Begor Father I didn't like to come in to barefaced to you".