School: Cill Chuana (roll number 12782)

Kilcoona, Co. Galway
Liam Ó Conáin

1. (continued from previous page)
    D'fhiafruigh sí orra an dtiúbhradh siad ceann de na h-ubhall dhi. Thug siad ubhall dí, agus an chéad greim a bhain sí dhe dfás adharca móra ar a chloigeann thart timcheall an tighe agus ní fhéadfadh sí corrughadh as sin. Chuireadar fios ar chuile dhochtúir 'sa mbaile acht theip orra go léir. 'Sa deireadh tháinig an saighdiúr isteach. Cheap an cailín gur dochtúir mór a bhí ann. Bhí sé ag léigheadh go ceann tamaill. agus d'fhiafruigh sé uirri an ndearnadh sí rud as an mbeala[ch] ariamh agus dubhairt sí nach ndeanaidh.
    Acht dubhairt an saighdiú[r] go ndearnaidh. Dubhairt sí annsin go raibh fear istigh annsin go raibh fear istigh annseo [!] lá. agus bhain sí slat draoidheachta uaidh. Mar lá amháin bhain sí an t-slat sin agus an sparán de na dearbhrathair. "Tabhair dom é sin anois" agus thug sí dhó é Thosaigh sé ag léigheadh arís agus dubhairt sé lei gur thóg sí sparán ó fhear lá amháin. Tabhair dom é sin anois agus
    AT0566: The Three Magic Objects and the Wonderful Fruits (Fortunatus)
    Liam Mac Aodha