School: Cill Chuana (roll number 12782)

Kilcoona, Co. Galway
Liam Ó Conáin

1. (continued from previous page)
    ann. Nuair a bhí na h-iomairí déanta chuaidh sé amach agus chómhair sé na h-iomairi. Chuaidh sé isteach go dtí a bhean agus d'innis sé di an méid iomairí a bhí 'sa ngáirdín. Tháinig sí fhéin amach annsin. Bhí taobh amháin de'n gáirdín níos leithne na an taobh eile. Sa taobh cumhang a chuaidh an bhean agus bhí sí dá iomaire geárr ó'n méid a dubhairt a fear nuair a chómhair sí iad.
    "Sa taobh cumhang a chuaidh an bean agus bhí sí dá iomaire geárr ó'n méid a dubhairt a fear núair a chómhair sí iad. "Níl an méid is bhí tú dhá rádh ann" ar sise. "Ta", ar seisean. Chómhair sé iad annsin agus bhí dhá iomairí geárr ó'n méid a fúair sé ar dtús 'sa taobh eile. "Ó", ar seiseann, "Ghoid na luimnighe an dá iomaire eile uaim."
    Seán Ó Cuinneagáin
    Feirmeoir