School: Cill Chuana (roll number 12782)

Kilcoona, Co. Galway
Liam Ó Conáin

1. (continued from previous page)
    Shasana thart ar fud na daoine acht ní bhfuair siad amach cé chaith an chloch. Casadh cómhursa leis an bhfear as Anach-Cuain agus chuir sé na mílte faílte roimhe. "Maise is tú an fear is feárr in Éireann", adeir an fear leis. "Cé'n fáth", ars an fear as Anach-Cuain. "Nach tú a mharbhuigh an crochadóir", adeir an fear eile. "Ní mise a mharbhuigh an diabhal", adeir an fear a rinne an gníomh. "'S tú", adeir an fear eile agus tú a bhí in-ann. "Gabh isteach annseo go dtiubhraidh mé pionnta nó dhó dhuit", "Chuaidh an bheirt isteach i dteach ósda agus níor stop siad ag ól go raibh siad ar meisge.
    Pádraig Ó Gráine
    Feirmeoir