School: Cill Chuana (roll number 12782)

Kilcoona, Co. Galway
Liam Ó Conáin

1. Ins an tsean-aimsir b'fhéidir céad bliadhain ó shoin cairteacha a bhíodh ag na bainfhiseacha. Bhí caiple diallaide aca freisin agus bhíodh pilíní ar na caiple agus shuidheadh na mná mar cúlóga ar na pilíní ar na thiar de na fhir. Bhíodh rasaí tar eis bainfheise agus is iomdha troid a tharraing na rásaí céadna nua a bhíodh na daoine ar meisge.
    Bhíodh ceól, damhsaí, amhráin agus spóirt go leór ar feadh na h-oidhche. D'fhanadh na daoine ag teach na bairfhise go n-eireóchadh an ghrian no b'fheidir go meadhon lae. Bhíodh na pisreóga ag na daoine agus ní
      1. poetry
    Liam Mac Aodha