School: Cill Chuana (roll number 12782)

Kilcoona, Co. Galway
Liam Ó Conáin

1. (continued from previous page)
    agus bhí faitchíos ar an bhfear a bhí i gCaisleán Aicéid go ngnothochadh an capall eile an rás. Sgríobh sé abhaile go Seán Boy faoi'n gcapall eile. Dubhairt Seán leis nuair a bheadh sé ag dul tar an árdán an t-slat a bhí in-a láimh a tharraingt trí uaire thart timcheall béal an chapaill agus rinne sé é sin agus gnóthuigh sé an rás. Gnóthuigh an fear na milliún punt an lá sin. Fuair an capall bás cúpla bliadhain ina dhiaidh sin.
    Dimthigh Seán Boy agus ní raibh fhios ag duine ar bith cé'n áit a ndeachaidh sé. Bhí cloigeann an capaill sin crochta suas ar an h-alla i gCaisleán Aicéid. Nuair a dóigheadh an caisleán seo sé bliadna déag ó shoin fuair an Cairdhubháineach dhá milliún punt ar an gcloigeann. Deir na daoine go raibh Seán Boy agus an capall Friar ins na sídheóga. Sin é an fáth go bhfuil na daoine i dteach
    Seán Ó Móráin
    Feirmeoir