School: Cill Chuana (roll number 12782)

Kilcoona, Co. Galway
Liam Ó Conáin

1. 1. Pádhraig Ó Gráinne. 2. bunantobair, Corrandulla, Gaillimh. 3. 5 o b'iadhain. 4. feilméar. 5 bunantobair.
    finbharra agus capall na dtrí gcos. Deirtear go dtáinig finbharra go dtí duine tinn fadó agus leig sé air féin gur dochtúir a bhí ann. Nuair a tháinig sé go dtí an teach rinne na daoine a bhí 'sa teach' tae dhó bhruith siad ubh dhó agus d'fhag siad pacáuste salainn in-aice leis nuair a bhain sé an mullach se'n uibh fuair sé spúnóg agus chuir sé salann ann acht chomh luath is bhí sé ann aige do shéid sé dhe arís é lé'n - a anál.
    D'fhéach an fear ar an duine tinn annsin is dubhairt sé go dtiocfadh biseach air i gceann cúpla lá Chuaidh sé amach san t-sráid arís agus ghladh sé ar dhuine a bhí sa teach is dubhairt sé leis é a chur ag marcuigheacht ar an gcapall. Nuair a d'fheach an duine ar gcapall ní raibh air acht trí cosa. Nuair a bhí sé thuas ar an gcapall d'imthigh
    Pádraig Ó Gráine
    Feirmeoir