School: Cill Chuana (roll number 12782)

Kilcoona, Co. Galway
Liam Ó Conáin

1. (continued from previous page)
    ar ceatharmhar, rug ceatharmhar ar triomhar, rug tríomhar ar dómhar, rug dómhar ar h-aonmhar agus rug aonmhar ar an meacon agus thug siad buile ar a hí agus buile ar a hó agus buile ar a tharraint agus tharraing siad an meacon. "Nil lámh ar bith mar an t-sean lámh ars tríomhar déag. Bhí an siopadóir ag féachaint i rith na h-aimhsire. "Seas annseo, a bhuachaill", ars an siopadóir, "agus tabhair dhom-sa luach an mála mine. D'íoc an sean-dreóilín amach é. Sin é an miniughadh atá ar an sean-fhocal sin, "níl lámh ar bith mar an t-sean-lámh.
    Seán Ó Cuinneagáin
    Feirmeoir