School: Corra Finne (roll number 12877)

Corrofin, Co. Galway
Cáit Ní Lochlainn

1. Bhí fear ar cuairt oidhche amháin, agus bhí sé ag imirt cártaí. Nuair a bhí sé ag teacht abhaile, bhí sé an-deireannach ar fad. Ní raibh aoinne leis. Chonnaic sé socraid ag teacht. Ní raibh ach fear amháin faoin gconra sin.
    Leag sé an conra ar an mbóthar roimh an mbuachaill, agus thug sé an buachaill leis. Ní rabhadar ag cainnt cor ar bith. Chuir sé an fear isteach san gconra. Bhí eagla an domhain air. Tháinigeadar chomh fada le cnoc. Annsin do thógadar an fear as an gconra. Chuaidh sé abhaile annsin, agus bhí eagla an domhain air. Ní dheachaigh sé ag imirt cártaí as sin amach.
    Mairghéad Ní hUrnai
    Tomás Ó hUrnai