School: Currach

Currylaur, Co. Galway
An Bráthair Joachim

1. Scéalta Crábhaidh
    Bhí Íosa ag dul thar teach beag uair amháin. Bhí ocras air, agus chuaidh sé isteach ann. Thug muinntear an tighe béile breágh dó. D'ith sé é. Bhí na saighdiúirí ar a thóir an uair sin, agus bhí faitchíos air rómpa. Bhí an Shamradh aca. Dubhairt sé le muinntear an tighe gan a rádh go raibh sé sa teach, acht a rádh "Ní fhaca mé Íosa ó tháinic an Samhradh." An oidhche sin guidhe Íosa le na Athair chun sioc agus sneachta a bheadh ann. Tháinic sioch agus sneachta. Cheap na daoine go raibh an Gheimhreadh acha. Tháinic na saighdiúirí go dtí an teach seo. D'iarr siad ar muinntear an tighe an bhfaca siad Íosa. Dubhradar "Ní fhacamar Íosa ó tháinic an Samhradh. Acht labair ciaróg agus dubhairt sé "Indé, indé." Bhí fhios ag na saigdiúirí annsin nach raibh an Gheimhreadh acha, agus chuadar ar thóir Íosa. Ó'n lá sin go dtí lá indiú tá grán [!] ag na daoine ar an gciaróig.
    Proinsias Ó Cearbhaill
    Corrofin, Co. Galway