School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharra

1. (continued from previous page)
    cuid de na h-ainmneacha:- na Wardaí, na Suibhne agus na Suirbhne agus na Ruúnaí as Condae Mhuigheó seadh tá na Wardaí agus na Suibhne acht níl fhíos agam céard as na Rúnaí.
    Bíonn earraidhe beaga gá ndíol ag cuid aca. Ceannuigheann na daoine rudaí beaga uatha. Ceannuigheann siad na rudaí ins na bailtí móra agus teigheann siad ó theach go teach agus déanann siad cúpla phinghinn ar gach rud.
    Ní bhíonn mórán fáilte rómpa mar nuair a gheibheann siad deirc amhain teastóchaidh ceann eile uatha. 'Siad na deirc a bíonn uatha
      1. people by social grouping
    Nóra Seoighe