School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    chosa ann san oidhche muna gcaithfheadh sé amach é bheadh na sídheóga na dhiaidh ar feadh na h-oidhche.
    Ní déantar bróga san áit seo aois acht tá fear san gceanntar a deisightear bróga agus tá an céard aige le sinnsearacht. Bá fluirsighe a bhíodh gréasuidhthe san áit fadó ná anois.
    'Siad na h-ainmneacha atá ar na piosaí atá san mbróig:- uachtar na bróighe, bonn na bróige, lasgaí, bairibín paisde, taoibhín, peidhre tosaidhe.
  2. Tá pisreóg faoí na cosaibh se sin nac cheart an t-uisge a nígeadh na cosa a leigint isteach ar feadh na h-oidhche. Níl acht aon gréasaidhe san áit anois acht bhí trúir ann fadó ceann i gcaintíní ceann i Móin-Ard agus ceann i Barnaboy
    Sorca Ní Bhriain
    Monard, Co. Galway