School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    amach as an im cuireann cúpla spuinneóg salann ann, measgtar suas le chéile iad annsin. Cuirtear an bláthach isteach i gcána agus sgóltar an chuinneóg go mhaith.
  2. Tá Cuinnéogh in gach teach san gceanntar seo.
    Tá ceann againn sa mhbhaile. Níl sé againn acht le cúpla bliadhain. Ceann a oibrigheadar le na lámha atha againn. Oibrígheadar é timcheall i bhfháinne. Déanann muid an maistre cúpla uair sa t-seachtmain uaireannta.
    Nuair a thagann duine isteach san teach bhuaileann seisear ghreas uirthí ionnus nuair a bheadh an stráinsear ag imteacht nach dthiubhradh sé an t-im leis.
    Tá go leor ins an gcuinneoigh an chlúdh agus gligire gleagaire - sé sin an rud a bhíos isthigh ins an gcuinneóigh leis an maisthreadh a dhéanamh. Tá poll i lár na cuinneoige ar an taobh amuigh agus cuirtear na h-annla isteach ann, agus
    Emilí Ní Dhubhghaill
    Seán Ó Dubhghaill