School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. An bo, capall, caoraigh, asal, muca, agus na laoghaona ainmidhthe na feilme atá againn. Tá feilm darbh ainm feilm Cul Airne agus is le mná riagalta é. Tá go leor ba bainne aca agus tá ainm ar gach bó. Deargín, Lusmór, Maoilín Brící, Cuichín Airne, Bánba, Mil-Drúcht, Nóinín, Seamróg, Pramsóg, Samhaircín, Meadhbh, Roisín [,] Gráine, Spéirbhean, Aitbhéal, Cuilfhionn, Olíochtán, Cúibín, Min-Sgoth, Pilibín, Faoileann agus Glionndar.
    Nuair a bhíonn daoine ag tiomáint na bha deireann siad 'h-abha h-abha'. Tugtar cró na mbó ar an teach na mbíonn na ba. Ceangluigheann na daoine na ba le
    Pádraigh Ó Dubhghaill
    Sean Ó Dubhghaill