School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    Bóthar Caintíní:- Is docha gur thar éis cath Cnuc Tuagh a chuir saighdiúirí na campaí ar thaobh bothair an gceanntar agus tugtar bothar Caintíní air.
    Bothar Leachaigh:- Sin bóthar atá ag dul isteach go Gaillimh. Tá go leor leacrachaí le na thaobh agus sin é an fáth go dtugtar an t-ainm sin air.
    Bothar na Roilge:- Sin bothar atá ag dul ó bothar Leachaigh síos to dTuaim agus tá roilig le na h-ais.
    Bóthar na dTinncéirí:- Sin bothar atá ag dul to dTuaim freisin. Bíonn campaí na dTinncéirí ann go minic.
    Bóthar Bhaile an Bhroin:- I rith an gcath ar cnuc Tuagh bhí go leor daoine as an áit marbh ann agus tugtar Baile na Bhróin air agus tá an bóthar ag rith tríd an gcheanntar.
  2. Tá go leor bóthar ag dul tríd an gCeanntar. Tá bhóthar Leachaigh. Sé sin an bóthar atá ag dul go Gaillimh agus go Baile Atha an
        1. public infrastructure
    Monard, Co. Galway