School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

acht go Sasana tá siad ag dul anois.
    Níor sgríobhadh ainm an bhaile seo ariamh in aon amhráin ach i gceann amháin i mbéarla. Ceann a rinne duine as an áit faoi tuille a tháinig timcheall deich mbliáin ó shin agus bhí ar chuid de na daoine a dhul amach as na tighthe amach ar na boithre.
    Tá talamh mhaith timcheall na h-áite agus cuireann na daoine go leor barraí. Tá clochar ann agus tá go leor coill timhcheall air. Ba le fear uasal darbh ainm Meldon é, ach cheannaigh na mná riaghalta é, deich mbliadhna ó shoin.
    Nóra Seoighe, Tómas Seoighe, Caithrín Liath.
    Bóithre an Ceanntair
    Tá bóthar sa gceanntar seo a rinneadh timcheall le cúig bhliaghain béag ó shin agus an bóthat nua a tugtar air. Béirt sloinneas a rinne é. Rinne sloinne amháin an leath ó thuaidh agus an sloinne eile an leath ó dheas.
  2. Tá bóthar sa gceanntar seo a rinneadh timcheall le cúig bhliadhain déag ó shoin agus an bóthar nua a tugtar air. Béirt sloinneadh a rinne é. Rinne sloinne amháin an leath ó thuaidh agus an sloinne eile an leath ó dheas.
        1. public infrastructure
    Carheenlea, Co. Galway