School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    I ndeire an Fhoghmhair annsin bíonn na fataí aibhidh le baint agus tagann an feilmeár leis an gceachta agus fosclann sé na driollanna annsin tagann cúpla fear agus cruabánn siad na fataí amach. Tágann na páistí go léir amach agus piocann siad na fataí. Cuireann siad na fataí móra isteach i i bpoll san talamh agus tugann siad na fataí beaga abhaile.
  2. Nuair a bíonn na daoine ag cur fataí treabhann siad agus fúirseann siad an talamh ar dtús. Is lé ceachtha a n-iosglann siad na driollanna anois acht fadó ní raibh aca acht láighe agus bhí céachta ag cuid aca a bhí déanta d adhmad agus bhí cuidde na sean daoine a bhí indon é a déanamh.
    Nuair a bhíonn na daoine ag cur fataí cuireann siad leasú ar an talamh. An fhaid a
    Áine Ní Dhubhsláine