School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    horses go quicker. There were other people holding rushes on the top of a stick and it lighting. The men used to race home and the first man that reached the house got a bottle of whiskey for himself. Then they would remain (dain) dancing and singing until morning.
  2. Bhí bainfheis mor in Oileán Mhor.
    "Deir go leor go mair sé seactmhain. Guine óir a fuair an ceoilteóir agus trí púint coróin a fuair an sagairt bocht." Sé an sort suipeár a bhí acha sgádán leath pighinn leaghtha ar flaigh isteach idír beirt i mbothán bocht a bhí acha déanta lé fóid. Bí siad an-bhocht bí féar graineamhail ins an áit
      1. poetry
    Mairín Ní Choncarra