School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

First they pulled rushes and cut them in pieces, and they matted stuff call tall-ow.
    Long ago the people had no means of cooking and they used to heat stones and put the meat on them and then they wrapped the meat in them.
  2. Sé an caoí a deineadh na dhaoine peire lóid le aoileach a chur amach. Gheibheadh siad an beairtín suileogaí agus saitheadh siad ceathair agus fiche acú ins an talamh acht ceann amháin ar aon taobh. Nuair a bheadh sin déanntá thosuigheadh siag ag pleatáil na suileogaí beaga uirrí thart timcheall orra ar fad agus nuair a bheadh siad dá troighthe in aoirde chuireach siad caisgín annsin sa mbharr agus cur in agaid an cám agus camh in aghaidh an cur go mbheadh sé deánta acú.
    Máirín Ní Choncarra
    Pádhráig Ó Úiginn