School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    air a eirghe in a sheasamh ahus burle a bualadh ar an ubhall agus nuair a shíleann sé an t-ubhall a bhualadh tuitheann sé le éagram in a ceann.
  2. Féilí na bliadhna
    Lá Nodhlag, tagann sé ar an 25adh lá de mhí na Nodhlag. Bíonn áthas ar gach duine timcheall an ama sin mar bhí áthas ar na daoine fadó ar an gcéad oidhche Nodhlag nuair a rugadh Íosa Críost. Bíonn féasta mór ag duine lá Nodhlag bíonn gé aca i gcóir an dinnéir agus bíonn cácaí mílse agus gach sort rúdaí deasa aca, oidhche Nodhlag lasann siad coinnle ar na fuinneoga oidhche Nolbhag. Tagann lá le Brighde ar an 1adh lá de mhí na Feabhra; is iomdha spórt a bhíos ag na cailíní agus na buachaillí óga an oidhche sin. Téigheann sgata díobh timcheall ó theach go teach
    Bríghíd Ní Dhubhsláine
    Monard, Co. Galway