School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    abhaile agus chuaidh sé in a chodhladh agus tháinnigh pían mhór ar a leiceann. Níor fhág sé a leabaidh ó'n la sin amach go dtí an lá fuair sé bás.
  2. Bí an bean seo i dTuaim la amháin agus nuair a bí sí ag teachth abhaile ní raibh séin am leis an traen a fhághail agus bí uirthí siubhal abaile. Bhí sí ag dul go Baile-Átha-An-Ríogh. Bí sí ag siubhal agus bí sí comh cuirseach is go raibh uirthi dul isteach i gcoill leis an oidhche a caitheann ann agus shuidh sí siós in aiche le geata. Ní raibh sí ro-fhada ann gur thuith sí in a codladh. Thar éis tamaill do dhuisigh sí agus chonnaic sí teine mhór ar a sghaidh amach agus bhí triúir fear tar timceall na teine agus caoirigh mór shiós i bpota aca. Bhí an bean ag feachaint orra ar fead tamaill agus dubhairt ceann de na fir leí a theach go dtí an teine agus nuair a bhí an caora bruichte thug ceann
    Emilí Ní Dhubhgaill
    Bean Uí Ceallaigh