School: Cluain le Fán (roll number 12817)

Cloonliffen, Co. Mayo
Seán Ó Callaráin

1. (continued from previous page)
    bhí cos bán aige. "Sin mo mháthair" arsa ceann de na mionáin agus d'fhosgal sé an doras. Tháinig an mactíre isteach. Nuair a chonnaich na mhionáin é, do rith ceann acu isteach sa g clog, rith ceann eile faoi an mbord, agus rith na mionáin eile i gach áit a fuair siad, acht mo léan fuair an mactíre gach ceann acu, acht an ceann a bhí isthigh sa g-clog. D'ith an mactíre na mionáin agus chuaidh sé go dtí an coill annsin.
    Nuair a tháinig an gabhar abhaile d'innis an mionán a bhí sa gclog an sgéal dí, fuair an gabhar siosúr, snáthad agus snáth, agus d'imthigh leí amach ag cuartú an mhictíre. Fuair sí é san gcoill agus é 'na trom-chodhladh. Gearr sí poll in a bholg leis an siosúr agus as do léim na cúig mionáin agus iad beó. Fuair sí clocha annsin agus do chuir sí na clocha in a n-ionad. D'fhuagháil sí an poll arist, agus chuaidh sí abhaile annsin.
    Nuair a dhúisigh an mactíre bhí tart mór air. Chuaidh sé go dtí an abhainn le deoch d'fhághail, acht nuair do chrom sé síos ag ól an uisge
    AT0333: The Glutton (Red Riding Hood)
    Bean Ní Cameron