School: Faithche (Buachaillí)

Fahy More, Co. Mayo

Achagabhla,
    Faithche,
    Cathair na Mart
    (íad seo leanas í Cortoon)
    Gairdhm a Thadhg, Garraidhe a h-Aibhne, Páirrc Fada, Log Mór, Gáirdín na Sléibhe, Béal Mór, Garraidhe na h-Ant, Lochán, Cornéal na n-Eascoinn, Corrach, Garraidhe na bPlanndaí, Portaigh, Punnt, Crannairín, Garraidhe Dhiarmuid, Pláid a Guth, Páirc Bán, Garraidhe na n-Achrann, Garraidhe Fliuch, Scrá Bhuidhe, Líagáin, Talamh Garbh, Sean-Bhaile, Poll a Maide Dub. Cró na nGabhar, Baile na Seoghaigh

Tá na cinn seo í n-Achagabhla:
    Caológs, ar bhárr an chnuic san cuid thíar, Sgladarán in aice na locha, Réilóg ar an chnuic san cuid thuaidh. Tá Gáirdín na Sléibhe ós cionn an bhóthair, Deirtear go bhfuil an Cisde
    Aghagowla More, Co. Mayo
    Pádhraic Ó Cinnéide