School: Leitir Machaire (roll number 13370)

Lettermaghera South, Co. Mayo
Máiréad Ní Shnoidigh

1. (continued from previous page)
    doras amach faoi deireadh. Caith an bhean bhocht an lú sin ag an muistreadh an lión tighe ag cabhairuí léithí ach níor tháinig frídge d’im air. Chaitheadair an lá in a dhiaidh sin ar an obair céadna ach sin a raibh acu d’á bhárr.
    Ar feadh tamaill fada in a dhiaidh sin ní raibh pioc d’im ar aon mhaistreadh agus ní gádh aráidh go raibh [díombha]? ortha.
    I ndeire na dála táinig sean bhean isteach agus d’inniseadar an sgéal dí. Dubhradh go raibh an bhean seo ana - Fhiosrach - mol sí dóibh an méid seo, mo dhiaidh a dheánamh go cúirain ach.
    An chuinneóg do chur i lár an urláir, an doras a [dhrúid]?
    Múinteoir