School: Leitir Machaire (roll number 13370)

Lettermaghera South, Co. Mayo
Máiréad Ní Shnoidigh

1. (continued from previous page)
    láca ach réis an cuairt seo, ní raibh a sárú sa sgoil. Bhí a cuid oibre go h-iongom[?] dubhairt na cailíní gur mhúin na sideóga an méid sin dí. Chomh fada agus is féidir liom [cuimhnicí]? air thug sí cuairt eile ortha, ach tá sí thall in America anois le fada an lá.
  2. 1. Sgéal eíle - Fíor.
    Lá amháin bhí bean sa gceanntar seo ag déanamh [maisiridh]? Cé tháinig isteach ag bean tincéara. Thug sí deirce dí, agus ní raibh an tincéir sásta d’iarr sí píosa feola dí. Ní fhuair sí é agus thosaigh sí ag mallachtú chomh treáis in Éirinn agus do d’féidir léithí. Chuaidh sí an
    Múinteoir
    Seán de Búrca