School: Leitir Machaire (roll number 13370)

Lettermaghera South, Co. Mayo
Máiréad Ní Shnoidigh

1. (continued from previous page)
    buachaill a bhí ann an uair seo agus thosuigheadar ag damhsa - ó shoin i leith ní raibh a sárú sa tír ag an damhsa.
    (h) Bhí aithne orm ar cailín eile agus bíodh a sean - mháthair de shiar ag cainnt faoi na sidheóga. Oidhche amháin bhí an cailín amuigh ag baíliú na lacann agus níor tháinig sí isteach in diaidh sin i rith na h-oidche. le breacán an lae [friothadh]? í isteach i bportach ceithre míle ó’n teach dubhairt sí féin go raibh sí le na daoine maithe ach níor dubhairt sí mórán eile. Bhíodh an cailín seo ag dul go sgoil lása i mBaile Uí Fhiadhcháin roimhe seo ach dubhairt na cailíní eile gur beag an mhaitheas a bhí inntí ag an
    Múinteoir
    Seán de Búrca