School: Leitir Machaire (roll number 13370)

Lettermaghera South, Co. Mayo
Máiréad Ní Shnoidigh

1. (continued from previous page)
    mé beannacht ort, nó do choisrigh mé iad, agus ní túisge an focal as mo bhéal na léim an capall in áirde agus b'é an chéad rud eile ná go raibh sé ar an taobh eile de'n droicead slán sábháilte.
    (b) Chualas go raibh fear eile ag teacht thar an droiched chéadna agus go raibh na mílte ag troid agus ag acrann ar an droicead roimhe agus go raibh air iompuigh arís. An maidin in a dhiaidh sin Chonnaic sé féin agus daoine eile leis go raibh achart nua (rinne mé dearmad arádh go raibh cart agus capall leis an oidhche áirithe) smeartha le fuil. Do ghoill an sgéal
    Múinteoir
    Seán de Búrca