School: Leitir Machaire (roll number 13370)

Lettermaghera South, Co. Mayo
Máiréad Ní Shnoidigh

1. Baile Uí Fhiadhcháin.
    Ba maith liom brígh an ainm sin thuas a thabhairt i dtús mar fuaireas é ó fhear darbh ainm Seán de Búrca, ó Dúntrusc, Baile Uí Fhiadhcháin.
    (a) Figeachán sin an obair abhíos ar shiubhal ag an bhfigheadóir. Mar sin de deirtear go mbíodh alán de'n obair seo ar siubhal san áit luaidhte thuas san am fad ó, agus an lae indhiu tugtar Sráid na bhFigheadóir ar cheann de'n na sráideanna ann.
    (b) Rud eile deir sé gur friothadh an t-ainm sin mar gheall ar alán daoine gur bain an t-ainm sin leo abheith in a gcomhnuidhe ann.
    Máiréad Ní Snoidigh
    Múinteoir