School: Drong (roll number 15699)

Drung, Co. Donegal
Seán P. Mac Gabhann

1. Is í an Nodhlaig an Fhéile is mó san bhliadhain, mar an lá sin is eadh fo rugadh ár Slánuightheoir, Íosa Críost. Ar an chúis cheadna, bíonn áthas ar óg agus aosta, agus gan treighid ar bith 'na gcroidhe.
    'Sna toighthe san cheanntar seo, bíonn togha gach bídh, agus rogha gach digh.
    Nuair a thagann na páistí ó'n sgoil. téigheann siad amach le cuileann agus eidhneán a fhághail. Cuireann an máthair suas ar fud na toighe iad, chun é a mhaisiu. Bíonn gach aon rud réidhtighte i gcóir an fhéile, - an mearóg phluma deanta, an turcaí rósta; agus an tigh go deas glán.
    Nuair a thagann Oidche Nodlag, cuireann na paistí a stocaí crochta ag an teintean, nuair a bhíonn siad ag dul a chodladh. Creideann siad go dtigeann Santa Clás síos an simne, agus sac mór de fheiríní aige, agus go gcuireann sé cuid ach 'sna stocaí.
    Áine Ní hArgáin
    Quigley's Point, Co. Donegal