School: Clochar na Trócaire, Carn Domhnaigh

Ballylosky, Co. Donegal
An tSr. A. Nic Fhionnlaoich, An tSr. M. Beinín

Leigheasanna

1) LÉIGHEAS FAITHINNE: Glac naoi n-ailt cocháin agus deán pearsal díobh. Gearr an deicheamhadh ceann agus caith thar do ghualann dheas é. "In ainm an Athar agus an Mhic agus an Spiorad Noimh, Dia in n-aghaidh na h-urchóide". Nuair a bhéidheas tú ag suibhal amuigh caith uait na h-áilt eile agus imtheóchaidh na faithinníní. An chéad duine a thógfas ceann de na h-áilt béidh na faithinníní airsean.

2) LÉIGHEAS LEÓNTA: Ma chuireann aon duine a bhfuil cnámh leónta air an cnámh sin an céad rud i láimh naoidheanáin, béidh léigheas leónta ag an leanbh sin.

Léigheas Déididh: Bhíodh órtha fa choinne an déididh mar seo:-
Luigh Peadar ar leic Íosa
Agus thainig Íosa ós a chionn
"Cad é sin ort, a Pheadair?"
"A Thighearna, m'fhiacal atá tinn"
"Éirigh suas, a Pheadair, agus abair go bhfuil tú slán"
"Chá mhinic a bhíonn órtha agus déideadh
"San aon bhéal amháin".

3) Bhí Peadar 'n-a shuidhe ar chloich, agus thainig a Thighearna ós a chionn. "Cad é sin ort, a Pheadair?" " A Thighearna, tá m'fhiacal tinn". Éirigh suas, a Pheadair, agus bí slán; ní tusa amháin sin gach aon congbhóchas na briathra seo i gcuimhne, i scríbhinn, nó i mbriathra. I n-ainm an Tighearna. Amen."

Monica Ní Chaomhnaigh
Siúr na Trócaire