School: St Columba's, Buncrana

Buncrana, Co. Donegal
Eoghan Ua Gallchobhair

Oidhche amháin bhí fear as na Illies ag dul abhaile as an bhaile mhór ...

Oidche amain bhí fear as na Illies ag dul abhaile as an bhaile mhór indiaich oidhche a chaitheamh ag daimsa. Oidhce iongantach dhorcha a bhí ann agus bhí sé ag marcaigheacht ar rothar.Ní rabh sé abalta feiceal mar ba cheart ca h-áit a rabh sé ag dul.Nuair a bhí sé ag teach comhgarach do'n bhaile bhí aige le suibhal suas malaigh iongantach chrochta Nuair a bhí sé leath-bealaigh suas chualaidh sé irup an cháirr ar an bhothar roimhe. Gan mhoill thainig sé aníos fhad leis an chárr agus thoisigh sé féin agusan fear ins an chárr a chomrád le chéile.fa'n aimsear agus fa rudaí ar sin.Nuaira thainig siad go bárr na mallacha dubhairt an fear go rabh codhlach air agus fur mhaith leis dul abhaile go gasta. Dubairt fear an chárr "Oidhche mhaith" leis agus annsin ní rabh irup ar bith le clumstin aige. D'amharc sé thart agus ní rabh capall nó cárr nó fear le feiceal aige. Thaing sé ar ais giota beag acht ní rabh rud ar bith ar a amharc.
    Mrs Doherty
    Illies, Co. Donegal